KészházA passzívházak napról napra teret hódítanak az új házak körében, nem véletlenül. Aki számára fontos a környezetvédelem, a széndioxid kibocsátás csökkentése, az jól gondolja, hogy egy passzívház kiváló döntés lehet, illetve nem elhanyagolható hogy a fűtés és a melegvíz előállításának költségein is rengeteget lehet spórolni ezzel az építési megoldással. A kész házak, passzívházak igazi előnye, hogy extrém alacsony (15 kWh/m2/év) az energiaigénye. Tehát, egy 100 m2-es könnyűszerkezetes ház éves fűtési költsége nem éri el a 20000-25000 Ft-ot megfelelő gépészeti megoldások alkalmazása esetén. Viszont az igazi passzívház teljesen máshogy működik, mint egy jól szigetelt épület, egy ilyen ház már a tervezési szakaszban nagy odafigyelést igényel.

Kész házakAz épület tájolása, a nyílászárók körültekintő kiválasztása és az árnyékolástechnika mind nagyon fontos kérdések egy passzívház tervezése során.Egy ilyen épületben az extra vastag szigetelések, a párazárás, a tökéletes légtömörség miatt a megfelelő tiszta levegőről egy hővisszanyerős szellőztető berendezés gondoskodik.
Tehát a szellőztetésből eredő veszteség 90-95%-a is visszanyerhető ilyen formában és az épületben nincs párásodás! Egy jól átgondolt és kivitelezett passzívház egy új építésű házhoz képest csak 15%-nyi többletköltséget jelent, ami elenyésző lehet ahhoz képest, hogy mit alkottunk a környezetünk védelmében.

Kiemelt oldalak: